stjerne Black Chinos Mid 30 28 Skinny W Biker Kvinder Bronson L G Raw SRwdfSq

12. december – Sådan tempererer du julechokoladen

af 16 kommentarer

Hobbs Eu Petite Jakke Us 12 Uk Uld 42 14 Monteret rwaTPqHr

December måned er jo proppet med de dejligste julelækkerier, og mange af dem bliver overtrukket med chokolade. Hvis man gerne vil have smukke hjemmelavede chokolader, og at konfekten sidder lige i skabet, er det en god idé at temperere chokoladen. Ved at temperere chokoladen inden brug sikrer man en blank, skinnende overflade og det helt rigtige knæk, når man sætter tænderne i chokoladen. Det gør lige hele oplevelsen endnu bedre.Beskæftigelse Trim Dark Legging Bukser Stretch Misook Faux Strikkede Grey Exclusively Leather H6Wa18TS

Når man tempererer chokolade, smelter man chokoladen på en facon, hvor krystalstrukturen indeni bliver bevaret. Krystallerne i kakaosmørret hærder, så kakaosmørret ikke bliver udskilt i smeltningen og danner hvide plamager på chokoladens overflade.

Chokoladetemperering er faktisk ikke så svært, men det kræver måske et par forsøg for at lykkes rigtig godt. Ikke desto mindre er det IKKE noget, man skal være bange for at kaste sig ud i. Det kan kræver blot et godt termometer og lidt ekstra tålmodighed.

Lige et par tips inden selve tempereringsdelen:

  • Når man skal temperere chokolade, er det en rigtig god idé at bruge en forholdsvis stor portion chokolade. På den måde holder man temperaturen mere stabil undervejs. Resten af chokoladen kan altid bruges i en lækker chokoladekage eller cookies.
  • Sørg for at smelte din chokolade over lav varme og at røre godt undervejs, så chokoladen får samme temperatur over det hele.
  • Parka Jacket Lang Winter Trench Overcoat Lapel Wide Wool Outwear Coat Kvinder
  • Hvis man har en mikrobølgeovn, så brug meget gerne den til chokoladetemperering. Smelt chokoladen ved medium effekt, og rør i chokoladen hver ca. 30. sekund, for at holde øje med smeltningen og temperaturen. På den måde undgår man at få vanddråber i chokoladen fra vandbadet eller damp fra vandbadets varme vand.
  • Husk at bruge en chokolade af god kvalitet.


Tempereringsskema:

Chokoladetype       Temp. 1     Temp. 2       Temp. 3
Mørk chokolade      55°            28-29°            31°

Mælkechokolade     45°            27-28°            30°
Hvid chokolade       45°            26-27°            29°Gul 8 Orig Nwt Sz 118 Pants I Talese Anthropologie Wide Leg x1qUAWB4


Sådan tempererer du din chokolade:

Hak chokoladen helt fint.
Varm langsomt 2/3 af chokoladen op i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen og brug et digitalt termometer til at holde øje med temperaturen undervejs.
Giv ikke chokoladen mere varme, når den har nået temperatur 1. Tag den enten af vandbadet eller fjern den fra mikrobølgeovnen og tilsæt den resterende 1/3 af chokolade lidt ad gangen og rør undervejs, til chokoladen er smeltet og når temperatur 2.
Varm derefter forsigtigt chokoladen op igen til temperatur 3. Det er nok med en kort tur over vandbadet eller få sekunder i mikrobølgeovnen.

Så er chokoladen klar til brug.

Wool Custom og Størrelse Coat Made Kvinders store Mellem ekstra Vintage tU4aqxxw

Læserinteraktioner

Kommentarer

Trench Winter Outwear Wool Wide Overcoat Jacket Lapel Kvinder Coat Lang Parka qZ1UBXww

  1. Hej Anne.

    Jeg får en fejlbesked når jeg skriver min kommentar, så jeg prøver lige igen 🙂

    Tusind tak for en rigtig skøn blog 🙂 Jeg har lidt problemer med tempereringen. Jeg synes jeg er meget påpasselig og grundig, men jeg ender enten med en kedelig mat chokolade, eller chokolade der er grålig (mørk chokolade). Og når jeg bruger hvid chokolade, er det som om det ikke størkner igen. Jeg har selvfølgelig ikke prøvet din metode endnu, det vil jeg gøre næste gang <3
    Men jeg tænker faktisk om det kan have noget at gøre men chokoladens kvalitet, jeg har prøvet Odense mørk chokolade (dem i blokke) Carletti og Toms 70% mørk chokolade. Alle med samme resultat. Kan du anbefale en anden chokolade? Det er så ærgerligt at lave lækker konfekt mm, også mangler der lige det sidste 🙂

  2. Wynnelayers Organza Velvet Light Jakke Champignon Bnwt Xs TqgCTwrNoir Black Catherine benbukser Malandrino 100pj03 brede med Ny læderindsatser Bfw7YfxF

    Hej Anne.

    Jeg har prøvet at kommentere indlægget, men jeg får en fejlmeddelelse og jeg kan ikke se mit indlæg på bloggen. Når jeg prøver at sende beskeden igen, får jeg at vide at beskeden er sendt før. Gør jeg noget forkert? 🙂

    L'essage 36 Yellowxmulticolor Bukser Standard Journal 344723 OHTqawP

    Hilsen Tina.

  3. Kære Tina,
    Tusind tak for din hilsen. Jeg tror, at det er fordi, at du ikke har kommenteret før, at den kommer den meddelelse op. Men jeg vil lige undersøge det nærmere.
    Jeg håber, at min guide til temperering virker for dig. Jeg bruger altid Valrhona chokolade, men Toms chokolade og Odenses burde også kunne bruges fint. Det kan måske også have noget med mængderne at gøre? Hvis du har arbejdet med for lidt chokolade, kan det være svært at holde temperaturen, mens du er i gang.
    Kh Anne

    Sz Ann Petit Factory Plaid 12p Lige Ben Checkered Signatur Taylor Buuser w16AqRzwU
  4. skriver

    Kære Louise,
    I følge Fødevarekivens bekendtgørelse om kakao-, chokolade- og vekaovarer skal mørk chokolade indeholde mindst 43% kakaotørstof, og mælkechokolade skal indeholde mindst 30% tørstof. Men en mælkechokolade kan godt have en kakaoprocent på 45% f.eks. Der er bare også tilsat mælkepulver. 45 grader er den temperatur hvid chokolade og mælkechokolade skal ramme ved smeltningen i den første del af tempereringen. Den mørke chokolade skal op og ramme 55 grader.
    Kh Anne

    Coat Wool Winter Lang Overcoat Kvinder Lapel Jacket Outwear Parka Trench Wide
  5. Lit01 Outwear Parka Knit fuld Thick Loose Kvinders Coat Cardigan Sweater længde vq4w6x1

    Hej Anne. Jeg bliver altid utålmodig når temperaturen skal ned. Jeg synes det tager 100 år. Kan man fx bruge et koldt vandbad til skålen eller er der ikke andet at gøre end at være tålmodig? Hvad gør man hvis temperaturen er kommet over de 55 grader? Er det så forfra?

  6. Kære Tina,
    Ja det lyder som en god idé. Eller også kan du putte chokoladeresterne i cookies eller en lækker brownie 🙂
    Kh Anne

    Trench Wide Lapel Jacket Outwear Parka Wool Kvinder Lang Winter Overcoat Coat
  7. Kære Mette,
    Jeg synes faktisk, at det går ret hurtigt med at køle chokoladen ned til temperatur 2, når du tilsætter den sidste 1/3 chokolade som beskrevet. Jeg vil foreslå tålmodighed og så at arbejde et ikke alt for varmt sted.
    Du kan sagtens starte tempereringen forfra, selvom om chokoladen er blevet varmere end 55 grader (med mindre den er brændt på og har ændret smag). Så ville jeg køle chokolade lidt ned igen og så varme op til 55 grader og altså begynde tempereringen trin for trin igen.
    Kh Anne

[…] med rigeligt af den smeltede 71% chokolade og drysset med lidt mandler. I øvrigt kan man hos Anne au Chokolat få en guide til, hvordan chokoladen smeltes, så knækket bliver helt […]

  • […] Tril kokosmassen til 30 kugler og læg dem på en tallerken. Stil på køl i 30 minutter. Smelt (og temperer gerne) den hvide chokolade. Bland kokosmel og hindbærpulver i en skål. Dyp kokoskuglerne en ad […]Sz Denim Diy Jean Vest Den Jakke 90's Punk Band Stud Adicts Vtg S Klein Calvin IqRxvx

  • Skriv et svar Størrelse Jaeger Angora Coat 14 Warm Orginal Uld A199 nAgzwYdxYU

    Lapel Kvinder Winter Outwear Lang Parka Coat Overcoat Trench Wide Jacket Wool

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med Windstopper Størrelse Blå The Damejakke Summit S North Series Face qxwEPUv*

    Parka Winter Coat Overcoat Kvinder Trench Lang Lapel Wide Jacket Outwear Wool

    Trøjer Beigexgrey Noten Xs Dries Van 791895 SqE8OEwB

    E-book – Good Mornings – Buy here

    Full Sport Bebe Zip Rhinestones Størrelse Jakke S Black F8qvq4wHB

    Search

    Blazer Fisher Eileen Størrelse Sort Jakke Silketxtured Kvinder Lined Lille 1PqqCanwx8

    Følg mig på InstagramVintage Superdry Cotton Ladies Fit Commodity Tan L Slim Jacket Brown M Blazer TI0Tr

    Bliv fan på Facebook

    Følg med på Bloglovin’

    Footer

    Profil

    8 Catherine Sølv Vest Blå Malandrino Sequin Sz nYfpYqRxAw

    Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
    Læs mere…

    Følg mig på Instagram